Hoe werkt duurzaam?

Je hebt altijd wel een keer dat je je verbaast over duurzaamheid. Hoe werkt het en waar dient ze voor? Op deze site kan jij die vragen stellen. Ze worden beantwoord door studenten met interesse in duurzaamheid. Wij zoeken het graag voor jou uit!

Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie wil zo snel mogelijk de voorrang van groene stroom op het elektriciteitsnet regelen.

Veel van de duurzame energiebronnen zijn al eeuwenoud. De meeste hebben inmiddels wel een nieuwe hippe, Engelse, naam gekregen. Getijdenenergie is niet zo spannend, en het is ook wel te raden wat het is. Daarom stel ik voor dat we het maanenergie gaan noemen!

In een brief aan de Tweede Kamer heeft minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie bekendgemaakt dat het opslagproject in Barendrecht niet doorgaat.

In deze tijd zoekt men vaak naar nieuwe vormen van duurzame energie. Veel van de ‘nieuwe’ soorten energie zijn echter al eeuwenoud, maar ze zijn verfijnd en hebben een mooie naam gehouden. Zo ook geothermie, de oude Romeinen gebruikten het bijvoorbeeld al!

Nu duurzame energie vaker in het nieuws komt, hoor je steeds meer over biomassa. Eigenlijk is het gegeven al heel oud, maar wordt het steeds meer en beter toegepast. Wat is het, en is het meer dan een mooie naam voor iets ouds?

Staatssecretaris Henk Bleker: “We kunnen niet meer op onze lauweren rusten. We kennen de problemen, we kennen de oplossingen. Nu moeten we iets gaan doen. Its down to earth now.”

Een commissie van Nederlandse wetenschappers adviseert een nieuwe klimaatwet met betrekking tot de waterwetgeving.

Uiteraard bedoelen hier geen gas mee dat de groene kleur heeft. Groen bedoelt men als milieuvriendelijk. Een duurzame energiebron die steeds vaker in het nieuws komt, al is het niet altijd correct aangezien er wel wat verwarring door energiemaatschappijen wordt gemaakt. Wat is groen gas dan wel?