Hoe werkt duurzaam?

Je hebt altijd wel een keer dat je je verbaast over duurzaamheid. Hoe werkt het en waar dient ze voor? Op deze site kan jij die vragen stellen. Ze worden beantwoord door studenten met interesse in duurzaamheid. Wij zoeken het graag voor jou uit!

Je kent ze als grote grijze vlakken op huizen, vaak die in nieuw aangelegde ecologische buurten, of als een klein vakje op bijvoorbeeld een rekenmachine, wat dan zo leuk verkleurt als je erop drukt, maar hoe werken ze eigenlijk, die zonnepanelen?

Zelfs de reclames op tv maken er nu grappen over. LED-tv, LCD-tv, ze worden makkelijk door elkaar gehaald. Het klinkt allebei mooi, maar vrijwel niemand weet wat het precies inhoud. Laat staan welke milieuvriendelijker is?

Een geliefd onderwerp van discussie tussen doemdenkers en sceptici. Jarenlang is het in de media een wedstrijd geweest om het ofwel te overdrijven of om het weg te wuiven als onzin. Uiteraard ligt het allemaal wat ingewikkelder dan dat. Wat is het nu precies, en waarom zou het een probleem...

Als je op een gure herfstavond tegen de wind in, door de regen heen fietst dan maakt je dynamo het nog net even zwaarder. Toch maar dat beetje extra kracht geven voor je lamp: licht ten koste van kracht.

Nederland. Het land van tulpen, windmolens en klompen. Een ouderwets beeld van Nederland. Al leeft dat beeld nog steeds in het buitenland, naast Amsterdam. Een moderne versie van Nederland zou dan toch ook zeker de moderne windmolens moeten hebben, of niet?

Er is de laatste jaren enige ophef geweest over mogelijke CO2-opslag in Barendrecht. Of eigenlijk onder Barendrecht. Waarom willen we CO2 opslaan, en hoe werkt dat eigenlijk?